Specjalnie dla Magdy:)
Napisalam tak szczegolowo ,bo moze ktos skorzysta ,kto nigdy nie robil rogalikow:)A zatem zaczynamy:
pol kilo maki
250g margaryny lub masla
3 jajka
3 lyzki smietany kwasnej(ja dodaje angielska double cream)
3 lyzki cukru
50g drozdzy
Make, tluszczi 2 lyzki cukru wlozyz do miski i rozdrobnic jak na jablecznik nastepnie wlac drozdze i wbic jajka.Zagniesc

Nalozyc na kazdy trojkacik dzem lub powidla (lepiej zeby mialo gesta konsystencje, zeby nie wyciekalo).Zawijac od szerszej strony do wezszej.Kiedy urosna na blaszce posmarowac rozbeltanym bialkiem i piec 20 minut w temp.190 stopni.
Napisze ,ze to przepis od mojej tesciowej a jej rogaliki sa naprawde swietne, moje niestety takie nie wychodza:(sa dobre ale inne:)
Smacznego